Huis te koop

VERKOCHT

Mijn unieke stadsboerderij is verkocht.

Adres: Brederodestraat 5, 4132 VM Vianen (Ut) (kaart)

Omschrijving:
17e EEUWSE STADSBOERDERIJ AAN DE RAND VAN HET HISTORISCHE CENTRUM IN EEN OASE VAN RUST!

Op een werkelijk unieke plek in het oude centrum van Vianen ligt deze bijzondere, karakteristieke, stadsboerderij. Aan de voorkant uitkijkend op de pastorie van de R.K. kerk en aan de achterkant grenzend aan moestuinen, de stadsgracht en uitkijkend over de weilanden.

De stadsboerderij is gebouwd in 1651 en heeft een prachtige trapgevel aan de linkerkant en tuitgevel aan de rechterkant. Tot 1981 heeft het pand bedrijfsbestemming gehad, in 1981 is na een totale renovatie (waarbij vele oude kenmerken in tact gebleven zijn) woonbestemming aan het pand gegeven.

Een uniek pand in het historische Vianen!

De inhoud van deze stadsboerderij is ca. 840 m³, en biedt een speelse split-levelachtige indeling met in totaal 4 slaapkamers, werkkamer, opkamer, vide, woonkamer, woonkeuken en een zolder. Het woonoppervlak van het pand is ca. 225 m². Goed verzorgde staat van onderhoud. Het eigen grondperceel omvat 805 m²; hetgeen voor binnenstadsbegrippen heel ruim te noemen is. Op het perceel is garage met verdieping aanwezig.

Deze unieke stadsboerderij heeft aan de voorkant de voordelen van de binnenstad: een breed en gevarieerd winkelaanbod, het Stedelijke Museum en de bibliotheek. Ook openbaar vervoer is op loopafstand. Parkeren kan in de eigen garage, op het eigen erf of op de openbare parkeerplaatsen in de straat. Aan de achterkant van de boerderij ervaar je de rust en de stilte van het platteland.

INDELING:
PARTERRE (voorhuis):
Entree met hoge voordeur in het midden van het voorhuis; gang met marmeren vloer + vloerverwarming; toilet, toog garderobe en grote kelder. Links van de entree een riante, hoge woon-/eetkeuken (ca. 23 m²) met plavuizen vloer + vloerverwarming, moderne inrichting, losse apparatuur en balken plafond. En rechts van de entree een hoge werkkamer (ca. 27 m²) met oude schouw, houten vloer en balkenplafond (nu in gebruik als meditatieruimte) met toegang tot de opkamer

PARTERRE (deel):
Woonkamer (ca. 64 m²) met eikenhouten vloer. 2 Open slaande deuren naar de tuin en 2 naar het erf. De woonkamer is gelegen in de voormalige deel van de stadsboerderij. De balken waar de koeien aan vastgebonden stonden vormen nog steeds een onderdeel van de woonkamer. De open haard scheidt de grote woonkamer in twee delen waardoor er onder de vide een knus gedeelte is wat momenteel in gebruik is als bibliotheek.

TUSSENVERDIEPING (voorhuis):
Opkamer (ca 6 m²). De opkamer is voorzien van 2 raampjes en een deur en een houten vloer. De ingang van de opkamer bevindt zich in de werkkamer.

TUSSENVERDIEPING (deel)
Vide (ca 18 m²). Vanaf de vide is er een mooi overzicht over de woonkamer en over de tuin. De trap naar de vide bevindt zich in de woonkamer en via de vide is er toegang tot de slaapkamers op de eerste verdieping van het voorhuis. De vide is voorzien van een houten vloer.

1e VERDIEPING (voorhuis)
4 slaapkamers (2 aan de voorkant: 1 van ruim 17 m², 1 van ca 12 m², 2 aan de achterkant: 1 van ca 12m² en 1 van ruim 12 m² ). Alle slaapkamers zijn voorzien van een wit grenen vloer. Badkamer met ligbad, aparte douche, dubbele wastafel en toilet. Speelse hal met wit grenen vloer.

2e VERDIEPING
De zolder boven het hele voorhuis is via een vlizotrap bereikbaar. Het midden van de zolder is op stahoogte. Op de zolder bevindt zich de combiketel (1998)

BUITENSITUATIE
Naast de woning biedt het erf plaats voor makkelijk 3 auto’s op eigen terrein.
De ca 43 meter diepe tuin achter het huis ligt op het zuid-westen en biedt bijna de hele dag zon. Op het erf bevindt zich een garage (met verdieping). De tuin is voorzien van 4 terrassen waardoor hij de mogelijkheid biedt van zon en schaduwplaatsen. De tuin is volledig vrij en biedt geen inkijk van buiten af.

Aanvaarding: In overleg.

Voor meer informatie of een afspraak voor bezichtiging neem contact op met Otto Smit van Otto Smit Makelaarshuys tel. 0347 – 325 025

Mijn huis staat nog niet op Funda

Foto’s (klik op de foto voor groter formaat)Foto’s: Fotostudio Marks

Plattegronden (klik op de plattegronden voor groter formaat)