Kies ik voor de angst of voor de liefde?

Vanmorgen artikel in de Trouw over de uitzending van NCRV’s Altijd Wat. Programmamaakster Saskia van Altijd Wat belde of ik geïnterviewd wil worden voor Knooppunt Kranenbarg. Paniek! Dit is eigenlijk niet wat ik wil. Ik wil niet in de schijnwerpers staan, ik doe het programma A Year to Live voor mijzelf en voor mijn directe omgeving, ik wil eigenlijk helemaal niet zoveel publiciteit. Diep ademen! Ok waarom wil ik dit niet? Ik ben bang, bang voor reacties dat ik niet integer met de dood omga. Maar waarom? Ik weet dat ik dit zelf heel integer doe, dat ik probeer rekening te houden met mensen die met de dood geconfronteerd worden. Maar ik doe dit voor mijzelf en ik heb besloten omdat publiekelijk bekend te maken. Mijn hele leven is een open boek door al mijn activiteiten op de sociale netwerken, ik zou een programma als A Year to Live, wat zo belangrijk voor mij is, dus niet buiten de publiciteit kunnen houden, dat komt niet geloofwaardig over. Waarom hebben mensen oordelen over de manier waarop iemand leeft? Wat beweegt het mensen om een oordeel over dit programma van mij te hebben? Hun angst?

En juist angst is wat ik wil overwinnen, dus ik moet wel ja zeggen tegen een interview bij Knooppunt Kranenbarg want als ik nee zeg dan kies ik voor angst en wat ik in mijn laatste jaar wil overwinnen is kiezen voor angst.

Iris van redactie Knooppunt Kranenbarg gesproken die wil wat meer over mij en het programma AYTL weten. Ik vertel waarom ik het begonnen ben en wat ik er mee wil bereiken, niet alleen voor mij zelf maar ook voor anderen, voor de Dharma zoals we in het Boeddhisme zeggen. Maar ik wil ook wat weten. Wat is het KK voor een programma, wordt er cynisch over het AYTL gedaan, hoe is Bert Kranenbarg? Ik ben gerustgesteld Ilse komt erg integer over. Want ook al wordt het in de Trouw een spel genoemd, het is geen spel, het is de keiharde realiteit, ik word met mijn angsten geconfronteerd op een manier waarop ik mij nog niet eerder met mijn angsten heb geconfronteerd.

Het interview komt sneller dan ik heb verwacht. Ik heb dus geen tijd om me op iets voor te bereiden, ok dan maar vol erin. Het enige wat ik hoef te doen is dicht bij mezelf te blijven, het is mijn programma, het is mijn leven, het zijn mijn angsten, wat iedereen daar dan ook van mag vinden.

Het interview verloopt erg prettig. Het duurt even voordat ik hetzelf terug kan luisteren maar ondertussen krijg ik al wel de nodige feedback via twitter van Chantal Gabrie en Kees. En als ik het terug hoor ben ik tevreden: interview KK . Ik heb weer een angst overwonnen.

This entry was posted in A Year to Live. Bookmark the permalink.

2 Responses to Kies ik voor de angst of voor de liefde?

 1. Beste Petra,
  Mijn naam is Willem Lensselink and heb gisteren een klein stukje van het programma gezien. Je schrijft op deze pagina “bang voor reacties” omdat je niet integer met de dood zou omgaan.
  Maar dat hoeft tegenewoordig niet meer denk ik want iederen boven de 50 jaar is wel degelijk met de dood bezig volgens mij en dat is de reden dat ik binnenkort met een nieuw produkt op de markt kom. En produkt om in de mogelijkheid te hebben contact te maken met de mensen die reeds zijn overleden.
  Denk hierbij aan een chip op de grafsteen, een chip op de urn, een chip op een gedenksteen voor bijvoorbeeld verkeersslachtoffers. Als je op een begravenisplaatst rond loopt dan zie je grafstenen met alleen de naam en de tijd van leven aangegeven. Bij plaatsing van mijn chip kan de mobiele telefoon op deze chip gericht worden (of zelfs als er een foto wordt gemaakt van de naam met een mobiele telefoon) krijgt men op het telefoonscherm een foto van de overleden, algemene informatie, hoe geleefd, met wie geleefd, wat gedaan, wat nog niet gedaan, wat nog niet afgemaakt en andere informatie welke de mensen tijdens het leven of zelfs in de periode “A year to live” kunnen inbrengen op betreffende chip.

  Ik denk dat mensen het interessant vinden op op die manier een eeuwige herinnering op hun grafsteen, urn of andere plek te kunnen kopen voor de nabestaanden en zelfs het volgende geslacht.

  Mogelijkheden legio.

  Als ik een en ander bespreek met mensen is iedereen vol enthousiastme

  Ik hoop dat de uitleg duidelijk is Petra en ik vraag je vriendelijke eens je mening te geven over dit idee. ( een naam hebben we nog niet – zal een internationale naam worden want we gaan werledwijd dit produkt/idee aanbieden.

  We zijn bezig met de ontwikkeling, de website en vanaf maar 2022 is alles gerealiseerd.

  Alvast bedankt voor de reactie Petra

  Willem Lensselink, Purmerend
  en als er anderen zijn die dit bericht lezen en mij willen informeren…….alles is welkom, schrijf maar naar willem@lensselink.com

 2. Pingback: Tweets die vermelden Kies ik voor de angst of voor de liefde? | Petra Hubbeling -- Topsy.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *